Nieuwe noodverordening in Alphen gaat in: vanaf nu boetes bij overtreden coronaregels

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 21.10 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinds donderdag 21.00 uur is de noodverordening van kracht in de gemeente Alphen aan den Rijn die politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) de mogelijkheid geven om boetes uit te delen aan mensen die zich niet aan de nieuwe coronamaatregelen houden.

Mensen mogen niet langer met drie personen of meer over straat lopen en al dan niet toevallig binnen anderhalve meter afstand van elkaar komen. In de noodverordening wordt een uitzondering gemaakt voor personen die uit hetzelfde huishouden komen en kinderen tot en met 12 jaar die met elkaar samenspelen. Dat moet wel onder toezicht van een of meer van hun ouders of voogden gebeuren, die daarbij onderling een afstand van minimaal 1,5 meter in acht nemen.

Ook moeten winkels een deurbeleid hanteren. Wie zich niet houdt aan de regels, riskeert een boete. Die kunnen zowel aan particulieren als bedrijven worden gegeven.

Oproep burgemeester Spies

In een videoboodschap roept burgemeester Liesbeth Spies (CDA) inwoners van de gemeente Alphen met klem op om zich te houden aan de regels. 'Als u dat niet doet, moet ik daar streng tegen optreden. Het is ook een beetje aan u of de winkels openblijven, of u kunt blijven rondfietsen of een luchtje kunt blijven scheppen.'

De gehele noodverordening is hier te vinden: www.studioalphen.nl/coronavirus/.advertentie advertentie