Nieuw schooljaar begonnen: kinderen Alphen aan den Rijn weer naar school

Taylor naar school Foto: Aangeleverd

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf vandaag gaan de kinderen weer naar school. Na zes (of zeven) weken zomervakantie zijn de deuren van de basisscholen en middelbare scholen in gemeente Alphen aan den Rijn weer geopend.

Taylor (4) uit Alphen aan den Rijn had enorm veel zin om naar school te gaan. Ze wilde heel graag haar vriendjes van groep 1 van PCB De Mare weer zien. 'En ze was enorm benieuwd naar de nieuwe vloer', vertelt haar moeder met een lach. De vloer van De Mare is in de schoolvakantie vervangen. 'Ze schoof met een glimlach aan en heeft me niet meer aangekeken.' Voor veel ouders herkenbaar.

Start campagne

Met de start van het schooljaar maken weer veel schoolkinderen gebruik van het verkeer. Daarom is de campagne "Onze scholen zijn weer begonnen" gestart. Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer. In de afgelopen vier jaar raakten in Zuid-Holland 224 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar in september gewond bij een verkeersongeval, bijna tweemaal zoveel als in een gemiddelde maand. De aandacht van de campagne is gericht op jonge kinderen en jongeren, maar ook op hun ouders en medeweggebruikers. Hun gedrag in het verkeer, maar ook een veilige inrichting van wegen.

"Onze scholen zijn weer begonnen" maakt onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Deze aanpak is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. De Regio Holland-Rijnland is partner in deze aanpak. Verkeersveilig gedrag moet de norm worden in Zuid-Holland, zodat iedereen elke dag veilig thuis komt. ‘Daarom roepen we iedereen op een punt te maken van nul. Nul staat hierbij voor nul verkeersslachtoffers’, aldus het ROV.

Meer over de Maand van de Veilige Schoolomgeving is te vinden op deze website.