Nieuwe stap in openingsplan genomen, Nederland officieel uit de lockdown

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen zaterdag is een nieuwe stap in het openingsplan van de regering ingegaan. Daarmee is Nederland officieel uit de lockdown. Verschillende coronamaatregelen werden verder versoepeld, waardoor onder andere bioscopen de deuren weer mogen openen voor bezoekers.

Voor de eerste filmfanaten was het zaterdagmiddag extra feest, zij mochten Vue Alphen aan den Rijn na zes maanden heropenen. Ze werden getrakteerd op bubbels, bloemen en een cadeaubon. Janine Verveen van Vue denkt dat veel mensen hebben uitgekeken naar een bezoek aan de bioscoop. 'Omdat iedereen de beleving van de bioscoop toch heeft gemist.'

In de bioscoopzalen zitten bezoekers op voldoende afstand van elkaar. 'Twee stoelen ertussen, zodat er echt genoeg ruimte tussen zit. Je zit op veilige afstand van andere bezoekers', legt Verveen uit.

KNVB Regiocup

Ook op het voetbalveld zijn nieuwe versoepelingen doorgevoerd. Jeugdteams mogen sinds maanden weer spelen tegen teams van andere clubs. Een meidenteam van VV Koudekerk speelde zaterdag tegen DSO uit Zoetermeer. 'Je merkt dat iedereen er weer zin in heeft en vooral weer dat ze tegen tegenstanders mogen voetballen', zegt Rik Winterink, voorzitter van de Koudekerkse voetbalvereniging.

Tot aan de zomerstop spelen de jeugdteams in de KNVB Regiocup. 'Ik zie het vooral als een leuke afsluiting van het seizoen. Dat ze toch nog even een balletje hebben kunnen spelen tegen een tegenstander', zegt Winterink. 'Als we maar plezier hebben, dat is het allerbelangrijkste voor mij.'