Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne Koudekerk

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Brandweerkazerne Koudekerk neemt zaterdag 22 april tijdens de jaarlijkse korpsavond officieel een nieuwe tankautospuit in ontvangst. Wethouder Gert Jan Schotanus en Hans Zuidijk, Regionaal Commandant Brandweer Hollands Midden, zijn bij dit feestelijke moment aanwezig.

Behulpzaam, daadkrachtig en deskundig; dat zijn de waarden waarvoor de brandweer staat. Om deze waarden ook in de toekomst optimaal te kunnen invullen, krijgen de kazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor de kazerne Koudekerk gaat het om een tankautospuit.

Brandweer Hollands Midden vernieuwt. Alle 45 kazernes krijgen nieuw materieel geleverd. Een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater. De nieuwe autoladders zijn technisch beter uitgerust, meer wendbaar en de ladder zelf kan een knik maken; handig in dichtbebouwd gebied.