Nieuwe vestiging Kledingbank Groene Hart gaat op 9 maart open

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kledingbank Groene Hart opent op donderdag 9 maart de deuren van haar nieuwe vestiging in Alphen aan den Rijn. De stichting neemt intrek in een pand aan de buitenkant van winkelcentrum De Aarhof.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is de kledingbank tussen 11.00 en 15.00 uur open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Dan vertellen vrijwilligers van de stichting over het werk bij Kledingbank Groene Hart. Naast dit pand, waar voorheen onder meer Bart Smit gevestigd was, behoudt de kledingbank het pand in De Jozef als magazijn. 'Zo is er tijd gekocht voor het zoeken naar een definitieve plek', meldt Kledingbank Groene Hart. Binnen enkele jaren zal het pand aan De Aarhof tegen de vlakte gaan voor de grootscheepse renovatie van het winkelcentrum.

De stichting helpt gezinnen met een laag inkomen door het aanbieden van gratis kleding. 'We begonnen met 400 klanten, maar dat zijn er inmiddels al bijna 1600', meldt de kledingbank. 'We verwachten (helaas) dat het aantal mensen dat een beroep op ons zal doen in 2025 meer dan verdubbeld zal zijn.'

Lees ook: Kledingbank Groene Hart breidt voorlopig uit naar winkelpand bij De Aarhof