Nieuwe woningen De Ampère worden in september opgeleverd

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Eind september worden de woningen van het nieuwbouwcomplex De Ampère in Alphen aan den Rijn opgeleverd. Woningcorporatie Woonforte opent aanstaande maandag de eerste inschrijfronde voor de nieuwe woningen aan de Prins Bernhardlaan.

In totaal omvat het gebouw 63 sociale huurwoningen, zowel drie- als vierkamerwoningen. Verder zijn er op de bovenste etages van het complex enkele vrijesectorwoningen. 'Op 12 april start de verhuur van de eerste ronde. In deze ronde verhuurt Woonforte 27 sociale huurwoningen en 7 woningen voor huurders met een middeninkomen', meldt de woningcorporatie.

Huurders van vijftig jaar en ouder, die een eengezinswoning van Woonforte achterlaten, krijgen voorrang op de nieuwe woningen. 'Zij krijgen de gelegenheid om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning.' Hiermee hoopt Woonforte doorstroming op de woningmarkt te bewerkstelligen. 'De woning die zij achterlaten is voor een gezin. Laat het gezin een huurappartement achter, dan wijzen we die toe aan een starter', legt de woningcorporatie uit.

Tweede ronde

Halverwege mei start de tweede verhuurronde, waarin woningzoekenden kunnen reageren op de andere 29 huurwoningen. Het complex omvat daarnaast nog 58 woningen. Deze worden verhuurt aan zorginstellingen Philadelphia en Ipse de Bruggen.