Nog geen bruikbare tips over mishandeling conducteur op station Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie meldt dat er nog geen bruikbare informatie is binnengekomen over de mishandeling van een conducteur op het station in Alphen aan den Rijn. Het 55-jarige slachtoffer kreeg op maandag 28 februari een vuistslag op het perron, nadat hij een zwartrijder in de trein aansprak.

Een 20-jarige Alphenaar is aangehouden voor de mishandeling. Toch vroeg de politie het publiek om hulp, omdat zij graag in contact komt met een 'belangrijke getuige'. Het gaat om een passagier van de trein die tussen de conducteur en zwartrijder in ging staan toen er een woordenwisseling ontstond. Dat is een man van ongeveer dertig jaar oud die ook zijn gegevens noteerde in het notitieboekje van de conducteur. Dat is later weggegooid, omdat het onder het bloed zat.

Onder andere Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, besteedde aandacht aan de zaak. De politie meldt dat het onderzoek verdergaat. Mensen met tips worden verzocht contact met hen op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees ook: Conducteur mishandeld op station Alphen aan den Rijn: politie zoekt ‘belangrijke getuige’