Nog meer bruggen in tiende Alphense Bruggenrun

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense Bruggenrun vindt donderdag 23 juni voor de tiende keer plaats. Met nog meer bruggen dan voorgaande edities.

De hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn en kent twee afstanden en nog meer bruggen dan voorheen. De 10 kilometer gaat over 33 bruggen, de 5 kilometer over 21. Er is ook een wandeltocht van 5 kilometer met dezelfde route.

Verder kunnen deelnemers onder begeleiding van gidsen van CAS Alphen rondgeleid worden langs Omloopkanaal en Rijn, de wateren die Alphen gevormd hebben. Met de uitleg van de gidsen is de stad een stuk beter te begrijpen wat zorgt voor een nieuwe blik op een vertrouwde omgeving.

Meedoen

De Bruggenrun start om 20.00 uur. Inschrijven kan tussen 18.00 en 19.45 uur. Inschrijven, start en finish zijn bij Hendrick's Pub aan de Prins Hendrikstraat 119. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Donaties voor de Alphense Voedselbank (het goede doel van deze editie, in samenwerking met Rotaryclub Alphen aan den Rijn) worden op prijs gesteld.