Nog onduidelijk wanneer boosterprik zonder afspraak mogelijk is in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is nog onduidelijk vanaf wanneer het mogelijk is om zonder afspraak een boosterprik te halen bij de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. Eerder meldde Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding van GGD Hollands Midden, aan Studio Alphen dat de vrije inloop vanaf aankomend weekend mogelijk zou zijn. Maar dat lijkt toch niet te gaan lukken.

Vanaf vrijdag is het mogelijk om zonder afspraak een boosterprik te halen in Bergambacht. 'Omdat heel veel mensen inmiddels al een booster hebben ontvangen, loopt het aantal afspraken voor de boosterprik de komende weken terug. Hierdoor kan de GGD Hollands Midden vanaf komende week op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan. Daarom start de GGD Hollands Midden in fases met boosteren zonder afspraak', meldt de gezondheidsdienst.

In totaal heeft GGD Hollands Midden zeven vaccinatielocaties in de regio. De locatie in Bergambacht is vanaf vrijdag de enige locatie waar een boosterprik zonder afspraak te halen valt. 'Zodra het mogelijk wordt in Alphen aan den Rijn communiceren wij daarover. Het is nu nog niet bekend namelijk', meldt een woordvoerder van de GGD woensdag.

Lees ook: Ruim 60 procent meer nieuwe coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn