Noodlokalen bij Groene Hart Leerpark om statushouders en vluchtelingen les te geven

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het schoolplein van het Groene Hart Leerpark komen noodlokalen te staan om statushouders en Oekraïense vluchtelingen les in te kunnen geven. Zij krijgen nu nog les in middelbare scholen, maar die blijken te weinig ruimte beschikbaar te hebben voor deze zogeheten internationale schakelklassen.

De leerlingen zijn nu verdeeld over het Ashram College en het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn. 'Op die locaties zijn geen lokalen in de bestaande panden meer vrij op de korte termijn. Ook op andere scholen is geen ruimte beschikbaar', meldt het college van burgemeester en wethouders. Nieuwe leerlingen worden op dit moment op een wachtlijst geplaatst.

Met het plaatsen van drie noodlokalen op het schoolplein van het Leerpark, verwacht het college een voorlopige oplossing te realiseren. Het aantal van drie kan nog worden uitgebreid naar zes noodlokalen. De gemeente Alphen aan den Rijn verwacht dat het plaatsen van drie noodlokalen voor een periode van twee jaar zo'n 100.000 euro gaat kosten. Die kosten hoopt de gemeente te kunnen verhalen op het Rijk.

Begin 2024 wordt het nieuwe gebouw van het Ashram College opgeleverd. Het college van B&W meldt dat daar mogelijk ruimte voor nieuwkomers is voor de langere termijn.