Noussair Mazraoui blijft bij zijn keuze voor het Marokkaans elftal

ALPHEN AAN DEN RIJN - Noussair Mazraoui heeft zijn keuze gemaakt, hij gaat interlands spelen voor Marokko en niet voor Nederland. Die keuze heeft de twintigjarige voetballer uit Alphen aan den Rijn deze week definitief gemaakt. Tegen De Telegraaf zegt de rechtsback van Ajax het liefst geen keuze te maken. Als het aan hem lag, zou hij voor Nederland en Marokko uitkomen. Maar dat kan niet 'Ik ben een trotse Hollander en een trotse Marokkaan'.

Verrassend is de keuze van Mazraoui niet. De voetballer heeft ouders die geboren zijn in Marokko. De Alphenaar werd zelf in het ziekenhuis van Leiderdorp geboren. Hij zou daarom voor beide landen mogen uitkomen. In mei vertelde Mazaraoui in een interview met Studio Alphen al dat zijn keuze voor Marokko vast stond. 'Ik ben begonnen bij de jeugdelftallen van Marokko. Toen was ik niet in beeld bij Nederland. Dan denk ik dat het voor nu een vaste keuze is', aldus Mazraoui.

'Mijn vader en moeder komen er vandaan'

Toch moest de Ajacied officieel een keuze deze week gaan maken. Hij werd met zijn zaakwaarnemer uitgenodigd voor een gesprek met de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman. Zolang Mazraoui nog geen officiële interland heeft gespeeld voor het échte Marokkaanse elftal, mag hij switchen. Mazraoui was weliswaar reserve voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland afgelopen zomer, maar speelde nog geen officiële interland.

Nu de interlandperiode van begin september aanstaande is, zou Mazraoui voor beide landen opgeroepen kunnen worden. De keuze van Mazraoui blijft op Marokko vallen. 'Voor de ene Marokkaan voelt Marokko minder close dan voor de ander. Mijn vader en moeder komen er vandaan. Dan heb je een speciale band met het land. Ik ga er iedere zomer naartoe op vakantie en heb daar familie wonen', zei Mazraoui in mei over het uitkomen voor het Marokkaans elftal.

Lees ook: Noussair Mazraoui leeft droom bij Ajax: 'Vlieguren maken in eredivisie'