NS past dienstregeling Leiden-Utrecht aan vanwege afname aantal reizigers

ALPHEN AAN DEN RIJN - De NS laat de avonddienstregeling vanaf maandag 10 januari zo'n twee uur eerder ingaan dan gebruikelijk. Dat houdt onder andere in dat er vanaf 18.30 uur niet vier maar twee treinen per uur rijden tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal.

Sinds december rijden er op het traject vier treinen per uur tijdens de ochtendspits (tussen 06.00 en 10.00 uur) en de avondspits (tussen 15.00 en 20.00 uur). Doordat de coronamaatregelen verscherpt zijn, ziet de NS een afname in het aantal reizigers. Dat is de reden om de avonddienstregeling voorlopig eerder in te laten gaan. Het is nog niet bekend tot wanneer dit van kracht blijft.

Een woordvoerder van de NS laat aan mediapartner Omroep West weten dat de maatregel tijdelijk is. 'In de avond zitten we nu maar op een derde van het gebruikelijke aantal reizigers. In sommige gevallen rijden de treinen leeg rond, en dat is niet efficiënt', zegt de woordvoerder. 'Ik denk daarom dat de reizigers er in de praktijk weinig van zullen merken.'