Gepubliceerd op 15 Augustus 2019 om 11.31 uur

Officieel: coalitieakkoord in provincie Zuid-Holland is rond

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Eind juli was de mededeling dat het nieuwe coalitieakkoord voor de provincie Zuid-Holland nagenoeg, op enkele 'puntjes op de i' na, rond was en dat op dinsdag 20 augustus de presentatie zou zijn. Inmiddels is bekend dat er definitief witte rook is.

Aanstaande dinsdag wordt het collegeprogramma gepresenteerd door lijsttrekkers Floor Vermeulen (VVD), Berend Potjer (GroenLinks), Anne Koning (PvdA), Adrie Bom (CDA) en Jacco Schonewille (ChristenUnie/SGP). Dan wordt duidelijk welke plannen de provincie heeft met de regio Alphen aan den Rijn.

Forum voor Democratie, de grootste partij in de provincie met wie de eerste onderhandelingsronde mislukte, gaat definitief geen deel uitmaken van 'de provinciale regering'.

Blijft Floor Vermeulen gedeputeerde?

In het coalitieakkoord staat het provinciale beleid over wonen, economie, klimaat, energie, bereikbaarheid, landbouw, natuur, gezondheid en veiligheid voor de komende vier jaar. Zuid-Holland is de laatste provincie in Nederland waar, na de provinciale statenverkiezingen in maart, een coalitieakkoord is gesloten.

Komende dinsdag wordt ook bekend wie Gedeputeerde Staten gaan vormen. Naar alle waarschijnlijkheid blijft Boskoper Floor Vermeulen gedeputeerde. Wat een wethouder in een gemeente is of een minister van het land, is een gedeputeerde van de provicie.

Lees ook: Witte rook provincie Zuid-Holland: nieuw coalitieakkoord nagenoeg rond

advertentie
.
advertentie