Gepubliceerd op 19 Mei 2020 om 9.33 uur

Officieel: museumpark Archeon gaat donderdag weer open

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aanstaande donderdag, op Hemelvaartsdag, opent Archeon in Alphen aan den Rijn de deuren weer. Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) kondigde vorige week al aan dat het museumpark inzet op een heropening op 21 mei en inmiddels staan alle seinen op groen.

Er is één vaste route door het park die gevolgd dient te worden. In- en uitgangen zijn gescheiden. Dat geldt voor de entree van Archeon, maar ook voor de boerderijen en huizen op het park. Alle activiteiten gaan door. Zo zijn ze allemaal ruimer opgezet zodat anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Attributen worden na elke ronde schoon gemaakt.

'De tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan ook door', zegt Archeon. 'Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er anderhalve meter afstand is.' Tot 1 juni is horeca alleen geopend voor afhaalmaaltijden en drankjes.

Vooraf reserveren

Bezoekers moeten vooraf via de website van museumpark Archeon reserveren. Dat geldt ook voor mensen die al een ticket hebben of in bezit zijn van en museumkaart. Op die manier houdt Archeon de bezoekersaantallen in de gaten. Ongeveer 30 procent van het reguliere aantal mensen mag tegelijk in het park zijn.

Mensen worden verzocht om alleen met het eigen huishouden naar Archeon te komen en het openbaar vervoer links te laten liggen.

Lees ook: Spies: Archeon wil rond Hemelvaartsdag open, Avifauna met Pinksteren

advertentie
 
advertentie