Ondanks gestremde Gouwe gaan werkzaamheden spoor dit weekend door

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - De geplande werkzaamheden aan het treinspoor tussen Leiden en Woerden gaan dit weekend gewoon door. De scheepvaart had een verzoek ingediend om de stremming uit te stellen vanwege de afgesloten hefbrug in Boskoop.

Door de hefbrugafsluiting kunnen schepen vanuit de Alphense containerhaven Alpherium niet via de Gouwe richting Rotterdam varen. Hun enige alternatieve route is naar het noorden toe, richting Amsterdam. Maar aankomend weekend wordt er gewerkt aan het spoor, onder meer aan de spoorbrug bij Alphen aan den Rijn die juist enkele tientallen meters noordelijker van Alpherium ligt. Gevreesd werd dat op zaterdag en zondag daardoor helemaal geen schepen uit konden varen vanuit Alpherium.

De provincie Zuid-Holland heeft met de aannemer openingstijden voor de spoorbrug afgesproken. Dat betekent dat de werkzaamheden op gezette tijden worden onderbroken zodat de vrachtschepen van en naar Alpherium kunnen uit- en invaren.

Drie dagen geen treinen

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober rijden er geen treinen tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Woerden. Op de vrijdag, 18 oktober, is er ook geen treinverkeer van Leiden naar Alphen en vice versa. Tussen Alphen en Woerden rijden de treinen die dag wel. ProRail werkt dat weekeinde aan het spoor. De NS zet bussen in om passagiers te vervoeren.

Lees ook: Provincie: hefbrug in Boskoop nog minimaal twee weken afgesloten