Gepubliceerd op 23 Maart 2020 om 14.52 uur

Ondernemers en zzp’ers mogen waterschapsbelasting later betalen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Hoogheemraadschap van Rijnland sluit zich aan bij de toezegging van de regering dat ondernemers uitstel krijgen voor het betalen van belastingen. Het hoogheemraadschap heeft maandag bekendgemaakt dat bedrijven en zzp'ers voorlopig niet hun waterschapsbelasting hoeven over te maken.

Belasting Samenwerking Gouwe Rijnland (BSGR) regelt de lokale heffingen voor het hoogheemraadschap van Rijnland en gemeenten in de regio. De meeste bedrijven hebben inmiddels van BSGR de aanslag ontvangen. Nu kan op verzoek uitstel van betaling worden verleend tot 31 augustus 2020.

Gemeentelijke belastingen

De gemeente Alphen maakte vorige week bekend dat ondernemers mogen vragen om uitstel van gemeentelijke belastingen. In ieder geval tot 31 mei, in de hoop dat de coronacrisis dan onder controle is.

Ondernemersvereniging VOA en economische platform EDBA hebben een corona-loket in het leven om ondernemers zo goed mogelijk wegwijs te maken in alle regelingen die nu beschikbaar worden gesteld door de overheid.

Lees ook: Duizenden Alphense bedrijven in problemen

advertentie
 
advertentie