Onderzoek moord Kelvin Maynard zonder resultaat afgerond

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het onderzoek naar de moord op Alphense Boys-voetballer Kelvin Maynard is stilgelegd. Het Openbaar Ministerie meldt dat het dossier is afgerond en pas opnieuw wordt opgestart als er nieuwe aanknopingspunten zijn.

In het onderzoek naar de liquidatie van Maynard zijn in de voorbije maanden vier mannen aangehouden voor onder meer verboden wapenbezit en het witwassen van geld. Alle vier de arrestanten zijn weer op vrije voeten en worden niet (langer) verdacht een rol te hebben gespeeld bij de moord op de 32-jarige voetballer.

Het politie- en justitie-onderzoek heeft tot op heden niet uitgewezen wat de toedracht van de liquidatie is. Een afrekening in het criminele circuit is een van de scenario's waar rekening mee gehouden wordt. Daags na de moord werd duidelijk dat Maynard 400 kilo cocaïne, met een straatwaarde van zo'n 20 miljoen euro, zou hebben gestolen.

Doodgeschoten

Op 18 september 2019 werd Kelvin Maynard doodgeschoten in zijn woonplaats Amsterdam. In zijn auto werd de oud-profvoetballer na een achtervolging onder vuur genomen. De schutter zat, samen met iemand anders, op een motorvoertuig. Zij zijn na het lossen van de schoten op de vlucht geslagen en tot op de dag van vandaag voortvluchtig.

De auto van Maynard kwam tot stilstand tegen de voorgevel van een brandweerkazerne. Brandweerlieden probeerden het slachtoffer daarna te reanimeren, maar Maynard overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Anderhalve week na de moord herdacht Alphense Boys hun overleden teamgenoot voor aanvang van de wedstrijd tegen RKAVV.

Lees ook: Camerabeelden van achtervolging op vermoorde Kelvin Maynard, politie zoekt specifieke getuigen