Ook burgemeester Spies pleit voor heropening terrassen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) sluit zich aan bij de oproep van de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om de terrassen - verantwoord - te heropenen. 'Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen', laat ze in een verklaring optekenen.

Tijdens het paasweekend pleitte de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in het televisieprogramma Beau (RTL4) voor het openstellen van terrassen. Directe aanleiding voor haar oproep was de drukte in parken en andere recreatiegebieden een week geleden. Halsema's kreet krijgt steun van haar collega's uit de drie andere grote steden en ook steeds meer burgemeesters van kleinere plaatsen scharen zich achter de oproep.

Nu het weer mooier wordt de komende weken en het buiten langer licht blijft, omarmt ook Spies de oproep van Halsema richting het demissionaire kabinet. 'Wij zien liever dat inwoners elkaar ontmoeten in een gereguleerde omgeving, dan dat mensen massaal samenkomen in parken of andere plekken in de openbare ruimte waar naleving van de coronamaatregelen lastiger te controleren is', aldus de voorzitter van het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters.

En, Spies hoopt dat het heropenen van de terrassen een impuls geeft aan horeca-ondernemers. 'Voor hen betekent het openstellen van de terrassen weer wat langverwachte ruimte. Zij kunnen op die manier weer omzet genereren die hard nodig is.' Aankomende dinsdag is er een nieuwe coronapersconferentie.

Hieronder is het radio-interview met burgemeester Liesbeth Spies te beluisteren.