Maandag minder treinen tussen Alphen en Gouda na aanvaring spoorbrug

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - De problemen op het spoor tussen Alphen en Gouda zijn nog niet opgelost. De NS meldt maandag halverwege de middag dat de hele dag, dus ook 's avonds en 's nachts, minder treinen rijden op het traject. Aanvankelijk hield de NS rekening met tot 18.30 uur.

Een beschadigde spoorbrug is de oorzaak van de verstoring. Zondagavond voer het nieuwe vrachtschip Gouwenaar 2 van Nedcargo, dat vrijwel dagelijks aanmeert in containerhaven Alpherium in Alphen aan den Rijn, tegen een spoorbrug in Gouda aan.

Andere spoorbrug

Het treinverkeer wordt inmiddels omgeleid via een andere spoorbrug in Gouda. Desondanks blijven er minder treinen rijden tussen Alphen en Gouda. Maandagmiddag wordt duidelijk hoe lang de problemen op het spoor aanhouden. Dan is het onderzoek naar de reparatie afgerond.

Reizigers kondeen enige tijd niet omrijden via Woerden. Tussen Woerden en Gouda was een bovenleiding beschadigd, waardoor er op dat traject helemaal geen treinen reden. Vooralsnog zet de NS geen bussen in om passagiers van Alphen naar Gouda te vervoeren.