Op excursie met boswachter Staatsbosbeheer in Bentwoud-Noord

BENTHUIZEN – Op pad in het Bentwoud samen met de boswachter; dat kan op zaterdag 10 juni tijdens een bosexcursie georganiseerd door Staatsbosbeheer. De anderhalf uur durende excursie is bedoeld om geïnteresseerden meer uitleg te geven over de werkzaamheden die aankomende zomer plaatsvinden.

Het zuidelijke deel van het losloopgebied Bentwoud-Noord moet namelijk meer ruimte krijgen, zodat bomen zich beter kunnen ontwikkelen. Ook moeten de werkzaamheden ervoor zorgen dat er meer licht op de bosgrond valt, waardoor er een gevarieerdere ondergroei in het gebied kan ontstaan. Door de werkzaamheden wordt ook de afwatering in het gebied verbeterd. Daarnaast worden er zogenoemde dunningspaden gecreëerd. Op deze paden kunnen machines zich makkelijker verplaatsen zonder de bodem al te veel te belasten.

Voordat de eerste bomen in de loop van deze maand worden gekapt, neemt de boswachter van Staatsbosbeheer geïnteresseerden graag mee het gebied in. Tijdens deze excursie wordt meer over de werkzaamheden uitgelegd en is er ruimte om vragen te stellen.

De excursie met de boswachter duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen voor de excursie kan bij het parkeerterrein Bentwoud-Noord om 14.00 uur.