Opening noodlokalen voor internationale schakelklas bij Groene Hart Leerpark

noodlokalen Groene Hart Leerpark Foto: Groene Hart Leerpark

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Groene Hart Leerpark heeft donderdag de noodlokalen voor de internationale schakelklas (ISK) geopend. Door een grote toestroom van statushouders en Oekraïense vluchtelingen zitten binnen het voortgezet onderwijs de lokalen vol. Daarom zijn noodlokalen geplaatst op het plein van het Groene Hart Leerpark.

SCOPE scholengroep en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn gezamenlijk tot deze oplossing gekomen. Hierdoor ontstaat meer ruimte om ook toekomstige nieuwe leerlingen een onderwijsplek te kunnen bieden. 

Frits Hoekstra, College van Bestuur SCOPE scholengroep: 'We zijn erg blij dat dit zo snel gerealiseerd is. Voor de kerst hebben wij het verzoek ingediend en nu staat het klaar om in gebruik te nemen.' Wethouder Gert Jan Schotanus: 'Soms kunnen dingen snel en dit was ook nodig. Trots en veel lof voor de goede samenwerking en organisatie met alle betrokkenen.' Ook Marieke Hulsbergen, directeur Groene Hart Leerpark, is enthousiast: 'De eerste groep leerlingen staat te trappelen om in deze drie lokalen te starten.'

Nederlands leren

Het Groene Hart Leerpark verzorgt al jaren het onderwijs aan leerlingen in ISK-klassen. Deze leerlingen krijgen onder andere les in de Nederlandse taal en het leven in Nederland. Na gemiddeld twee jaar in de ISK kunnen de meeste leerlingen overstappen naar het reguliere voortgezet en beroepsonderwijs. 

SCOPE scholengroep verzorgt het onderwijs aan alle nieuwkomers en statushouders binnen gemeente Alphen aan den Rijn, zowel in het primair als het voortgezet onderwijs. Op dit moment krijgen de leerlingen uit het voortgezet onderwijs les in lokalen op het Groene Hart Leerpark en het Ashram College in Alphen aan den Rijn.