Openingsweekend 800 jaar Boskoop uitgesteld naar later dit jaar

BOSKOOP - Het beoogde openingsfeest ter ere van 800 jaar Boskoop gaat begin februari niet door. Vanwege de huidige staat van de coronapandemie wordt de geplande fly show op de Gouwe en het drumspektakel met Olaf Fase verplaatst naar een later moment dit jaar. Coos Rijsdijk, voorzitter van organisatiecomité 800 jaar Boskoop, heeft dat bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsuitzending van Studio Alphen.

'We hebben diezelfde dag, vrijdag 4 februari om 20.00 uur, wel een televisie-uitzending op Studio Alphen. Het wordt een soort van Uitmarkt waarin we laten zien wat mensen kunnen verwachten de komende tijd', kondigt de voormalig burgemeester van Boskoop aan. 'We hopen dat mensen dan alvast in de sfeer komen.'

Migrantenkaravaan

Gedurende het jaar worden tal van festiviteiten georganiseerd vanwege de 800ste verjaardag van het kwekersdorp. 'De grootste band van Boskoop' wordt opgericht. 'Dat is een initiatief van een aantal muzikanten uit Boskoop. Boskoop kent een rijk bandcultuur. En die willen we op deze manier een boost geven', vertelt Rijsdijk.

En dan is er nog de migrantenkaravaan. '50 jaar geleden kwamen de eerste migranten in Boskoop om de boomkwekerij te ondersteunen. Daarnaast hebben alle planten die Boskoop kweekt ook een migratie-achtergrond. Alles is geïmporteerd', weet de 800 jaar Boskoop-voorzitter. 'We gaan dat samenbrengen in een tentoonstelling en documentaire.'

Feestweek

Verder staat van 20 tot en met 26 juni een feestweek gepland. Onder anderen Mart Hoogkamer, bekend van de nummer één-hit Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon, komt optreden. Ook wordt een groot ontbijt georganiseerd op de Zijde.

Coos Rijsdijk, voorzitter van Stichting 800 jaar Boskoop, was zaterdagmiddag te gast in de Studio Alphen Nieuwjaarsreceptie. Het radio-interview kun je hieronder terugluisteren.