Oplevering eerste woningen Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De eerste woningen van Nieuw Rein fase 1 zijn maandag opgeleverd. Binnenkort wordt het sloepenhaventje in de ruim opgezette nieuwbouwwijk met in totaal 102 woningen in gebruik genomen.

Na een succesvolle verkoop is de bouw van de 35 woningen van fase 1 in maart 2022 gestart. Na een voorspoedige bouwperiode zijn de eerste woningen opgeleverd. Naar verwachting krijgen de laatste kopers in de eerste helft van mei de sleutel van hun woning. Henk Robbertsen, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen, vertelt: 'De oude fabriekslocatie van Avery Dennison heeft plaatsgemaakt voor een prachtige nieuwe wijk met een eigen identiteit, waarbij de Oude Rijn is teruggegeven aan de omgeving. Een mooie leefomgeving voor de nieuwe bewoners, maar zeker ook voor de mensen uit de buurt. Dit wordt een plek waar iedereen zich thuis zal voelen.'

Pedro van Luling, senior projectontwikkelaar bij Heembouw Wonen, vult Robbertsen aan: 'Voor mij is een belangrijke drijfveer bij een ontwikkeling om de omgeving een stukje mooier te maken. Bij Nieuw Rein zijn we hier zeker weer in geslaagd en daar zijn we trots op.'

Nieuw Rein fase 1

Nieuw Rein fase 1 bestaat uit 35 woningen, verdeeld in 10 herenhuizen, 24 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning in een charmante, rijk gedetailleerde architectuur. De twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woning hebben allemaal een achtertuin aan de Oude Rijn, de uitloper van de Oude Rijn of het sloepenhaventje.

In de waterrijke woonwijk komen 102 duurzame woningen, verdeeld in twee verkoopfasen, bestaande uit 77 ruime koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen. De woningtypen variëren van twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, herenhuizen en eengezinswoningen. Zichtlijnen vanuit de hele wijk naar de Oude Rijn, veranda’s in het straatbeeld, een haventje en kindvriendelijke groenstroken geven Nieuw Rein karakter.

Alle woningen van zowel de eerste als tweede fase van Nieuw Rein zijn verkocht. De bouw van de 67 woningen van fase 2 is in augustus 2022 gestart en verloopt voorspoedig. De prognose van de oplevering van de eerste woningen is het vierde kwartaal van 2023.