Gepubliceerd op 29 Oktober 2018 om 10.10 uur

Opluchting bij ARC: eindelijk gewonnen na drie duels zonder zege

ALPHEN AAN DEN RIJN - Overtuigend was het niet, maar de drie punten zijn binnen voor ARC. En dat is het belangrijkste gezien de fase waar de Racing in zit. Na de 5-2 afstraffing tegen Roda '46, het niet met 10-0 winnen van maar in de slotminuten met 2-2 gelijkspelen tegen Argon en het pas in blessuretijd op gelijke hoogte komen tegen CSW (1-1) kon ARC de overwinning op Zwaluwen '30 van zaterdag heel erg goed gebruiken.

Met Daan van Leeuwen in de basis, die de voorkeur kreeg boven de tegenvallende Jeroen Borsboom, kreeg ARC mogelijkheden in de openingsfase. Diezelfde Van Leeuwen moest er na een half uur geblesseerd af en mist de komende wedstrijden van de Racing. Dat geldt normaliter ook voor Huib Oversloot, die vijf wedstrijden geschorst is. Zijn positie als rechtsback werd overgenomen door Luca Janszen. Janszen voorkwam de 0-1 van Zwaluwen door goed ingrijpen. Ook de paal redde ARC een keer. Het waren de enige speldenprikjes van Zwaluwen, die verder niks te vertellen had.

In de tweede helft was het wachten op de 1-0 van ARC. Die viel na 55 minuten. Janszen kopte de bal over de sluitpost van Zwaluwen heen. Daarna miste de thuisploeg nog een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen. Mark Evers staat met zijn ploeg na zes wedstrijden op de vijfde plaats (negen punten) in de 1e Klasse A, slechts drie punten achter koploper Huizen.

Scoreverloop ARC - Zwaluwen '30 1-0 (0-0): 1-0 Luca Janszen.

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers en Luca Janszen (beiden ARC) terugluisteren:

advertentie
 
advertentie