Opnieuw energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Huishoudens met een laag inkomen kunnen net als vorig jaar rekenen op een eenmalige energietoeslag. Daartoe heeft het Rijk besloten. 

'Ik ben blij dat de kogel door de kerk is en we de toeslag mogen uitkeren', zegt wethouder Anouk Noordermeer. De eenmalige toeslag bedraagt 1300 euro en valt onder de bijzondere bijstand, dat betekent dat de kosten niet verantwoord hoeven te worden. 

Alphen doet extra duit in het zakje

Landelijk komen de huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm in aanmerking voor de energietoeslag. Alphen doet een extra duit in het zakje door ook de huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm van een toeslag te voorzien. 

Huishoudens met een uitkering krijgen het bedrag voor de jaarwisseling gestort. Mensen die vorig jaar in aanmerking kwamen voor de toeslag waar een check nodig is, zoals bij ondernemers bijvoorbeeld, krijgen een brief toegestuurd. 

Wie met de jaarwisseling nog niets ontvangen heeft en wel in aanmerking denkt te komen, kan vanaf 1 januari een aanvraag indienen.