Gepubliceerd op 19 Maart 2020 om 14.30 uur

Voor tweede dag op rij coronabesmetting vastgesteld in gemeente Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft donderdag bekendgemaakt dat opnieuw bij een inwoner van de gemeente Alphen het coronavirus is vastgesteld. De teller staat op dit moment op tien. Van hen is tenminste één persoon genezen.

Naar alle waarschijnlijkheid ligt het werkelijke aantal coronabesmettingen hoger. De GGD maakte dinsdag bekend dat vanaf nu alleen nog mensen getest gaan worden op het coronavirus die mogelijk opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Hoe het met de besmette Alphenaren gaat is niet duidelijk.

2460 besmettingen, 75 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat donderdag om 14.00 bij 2460 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 409 meer dan een dag eerder. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte, achttien in de voorbije 24 uur. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar.

489 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Hulpdiensten houden er rekening mee dat volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op de intensive care liggen. Het aantal genezen Nederlanders wordt niet bekendgemaakt.

Lees ook: Speciaal triagecentrum in Leiderdorp voor patiënten met coronavirus

advertentie
 
advertentie