Opnieuw onnodige nederlaag Alphense Boys, nu in het verre Groningen

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Gezien de kansen die we gecreëerd hebben, hadden we meer verdiend dan een nederlaag', vindt Alphense Boys-trainer Hein van Heek. Maar als je slechts één van je kansen weet te verzilveren is dat te weinig om een resultaat te behalen bij Be Quick 1887. In Groningen verloor Alphense Boys zaterdagavond met 2-1.

De Alphenaren begonnen dramatisch. Na vijf minuten lag de 1-0 al in het net en in de minuten daarvoor had Be Quick ook al kunnen scoren. Na het openingsdoelpunt kwam Alphense Boys beter in de wedstrijd. Jessie Vink scoorde uit een vrije trap 1-1. Maar een inschattingsfout in de defensie van Alphense Boys betekende opnieuw de voorsprong voor Be Quick 1887. Invaller Kees 'Pier' Tol maakte nog wel de gelijkmaker, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat Thijs Hoogenboom - die opnieuw de voorkeur kreeg in de spits boven Tol - roekeloos het duel aanging volgens de scheidsrechter.

Met twee overwinningen en drie nederlagen staat Alphense Boys slechts elfde in de Hoofdklasse A. Al heeft Alphense Boys, dat nog een wedstrijd moet inhalen, maar vijf verliespunten meer dan koploper JOS/Watergraafsmeer.

Scoreverloop Be Quick 1887 - Alphense Boys 2-1 (1-1): 1-0 Geertjan Liewes, 1-1 Jessie Vink, 2-1 Arnoud Bentum.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek en Thijs Hoogenboom beluisteren.