Opnieuw winterzwemmen in buitenbad van De Hoorn in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alle winterzwemmers kunnen vanaf 6 december weer terecht bij zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn. Tot en met 9 januari gaat de tweede editie van het winterzwemmen van start met als thema: Kerst.

Volgens vestigingsmanager Mitchel Hoogervorst is er veel vraag naar het zwemmen in het buitenbad. ‘Mensen hebben vorig jaar ontdekt hoe heerlijk het is om in het verwarmde water van het buitenbad én de frisse lucht banen te zwemmen', aldus Hoogervorst. Door het kerstthema moet het een echte beleving worden om te komen zwemen. ‘We gaan het buiten heel mooi aankleden met kerstversiering waardoor het echt een beleving is.'

Het water is verwarmd tot 21 graden. Op het terrein is een grote tent geplaatst waar de mogelijkheid voor zwemmers is om zich om te kleden. Omdat dit een buitenactiviteit is, is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te vertonen. Dat moet wel zodra mensen binnen naar het toilet willen.

Reserveren verplicht

Het buitenbad is vanaf 6 december op werkdagen geopend van 07.00 tot 11.00 uur en (met uitzondering van vrijdag) van 18.00 tot 20.00 uur. De toegang is 6 euro en na afloop is er gratis koffie, thee of chocolademelk. Reserveren is verplicht.

Bekijk hieronder een reportage die Studio Alphen aan het begin van dit jaar maakte over het winterzwemmen bij De Hoorn.