Organisatie van Trekkertrek is klaar voor mooie en loeihete editie

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De organisatie van Trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn is klaar voor de Trekkertrek Familiedag. Zaterdag vindt het evenement plaats op het terrein achter Spanbeton en Latexfalt.

Op vrijdag werden door een klein leger aan vrijwilligers de laatste puntjes op de i gezet. Het terrein waar het evenement plaatsvind is, net zoals de rest van het land, kurkdroog. Om ervoor te zorgen dat de trekkertrekwedstrijden goed kunnen verlopen is onder andere de baan meerdere malen omgewoeld en nat gemaakt. De opzet van de Familiedag is ongewijzigd, maar vaste bezoekers zal het opvallen dat de indeling van het terrein wel is veranderd. 

Vanwege de verwachte hoge temperaturen heeft de organisatie een aantal maatregelen getroffen. 'We creëren extra schaduwplekken en hebben drinkwaterpunten waar water getapt kan worden', zo schrijft de organisatie in een bericht. 'En zoals ieder jaar is er limonade voor de kinderen.' 's Avonds barst het feest los in de feesttent op het terrein met Het Feestteam, De Bökkers en EB Bluesband. Voorafgaand aan dat feest wordt er opnieuw een speciale NTTO-wedstrijd georganiseerd op de wedstrijdbaan.

Live bij Studio Alphen

De Trekkertrek Familiedag wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie en radio. Vanaf 14.00 uur kun je de rest van de middag kijken naar de live televisieregistratie, tegelijkertijd wordt ook een speciale radio-uitzending gemaakt vanaf het evenement. Beide uitzendingen zijn ook via de website van Studio Alphen te volgen.

Lees ook: Kiki mag zich Miss Trekkertrek 2018 noemen