Gepubliceerd op 27 Juni 2019 om 22.43 uur

Otteroversteekplaats in Aarlanderveen kan aangelegd worden

AARLANDERVEEN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft donderdagavond het benodigde geld beschikbaar gesteld om een otteroversteekplaats aan te leggen in Aarlanderveen. Het gaat om een bedrag van 195.000 euro.

De ottertunnel komt op de Ziendeweg ter hoogte van de Grote Wetering. Uit onderzoek van Wageningen Environmental Research en Natuurmonumenten blijkt dat dit de meest populaire plek is voor otters om de weg, nu en in de toekomst, over te steken. Op de Ziendeweg komen ter hoogte van de Molentocht en de Hoge Dijk snelheidsremmende maatregelen. Mogelijk wordt er ook een afrastering aangelegd langs de Ziendeweg.

Over een half jaar moet de ottertunnel gereed zijn. Het gaat om een buis die op de weg wordt aangelegd, waar de auto's - als een soort van drempel - overheen gaan rijden.

Stemming gemeenteraad

Voor (32): Nieuw Elan (9), CDA (6), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SP (2), CristenUnie (2), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Wijken en Kernen Belangen (1).

Tegen (6): VVD (5), Beter Alphen (1).

38 van de 39 raadsleden waren aanwezig.

Lees ook: Boswachter blij met aanleg ottertunnel: 'Al jaren is dit een knelpunt'

Hieronder kun je kijken naar een televisiereportage die Studio Alphen eind april maakte, toen bekend werd dat de gemeente Alphen de ottertunnel wilde aanleggen, en luisteren naar een radio-interview met raadslid Caroline Blom (ChristenUnie), donderdagavond na het genomen besluit in de gemeenteraad.
advertentie
.
advertentie