Oud-speler Alphense Boys tekent contract bij profclub in Portugese ‘eredivisie’

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Oud-Alphense Boys-speler Steven Pereira voetbalt komend seizoen op het hoogste Portugese niveau, in de Primeira Liga.

De 25-jarige verdediger maakt de overstap van CSKA Sofia (Bulgarije), waar hij afgelopen seizoen in actie kwam tijdens vijf Europa League-wedstrijden, naar Santa Clara en tekent een contract voor drie seizoenen bij de voetbalclub uit Ponta Delgada, dat op het Portugese eiland Sao Miguel - dat deel uitmaakt van de Azoren - ligt. Bij Santa Clara speelt nóg een voormalig Alphense Boys-speler: Osama Rashid.

Pereira, international namens Kaapverdië, speelde drie eredivisiewedstrijden namens PEC Zwolle en meer dan honderd keer in het eerste elftal van MVV Maastricht in de eerste divisie.

15 spelers met profcontract

Vijftien oud-voetballers van Alphense Boys zijn op dit moment in het bezit van een profcontract, stelt Alphense Boys. Jens Toornstra (Feyenoord), die negen jaar bij de Alphenaren voetbalde en na een succesvol seizoen in het eerste elftal werd weggeplukt, is de bekendste exponent. Ook Ajax-revelatie Noussair Mazraoui speelde, zij het maar één seizoen, voor Alphense Boys.

Naast Toornstra en Mazraoui zijn komend seizoen ook Thijmen Goppel, Shaquille Pinas (beiden ADO Den Haag) en Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) in de eredivisie te bewonderen. Mogelijk maken Hugo Botermans (ADO Den Haag) en Darwin Heuvelman (Sparta Rotterdam) in de komende maanden ook hun debuut in het eerste elftal.

Keuken Kampioen Divisie

Bij FC Dordrecht, in de Keuken Kampioen Divisie, voetbalt Thijs Timmermans. De middenvelder stapte na een half seizoen Alphense Boys over naar ARC en belandde vorig jaar via ADO Den Haag bij FC Dordrecht. In het buitenland voetballen Akif Hancer (Antalyaspor, Turkije), Sabir el Ghanjaoui (Chabab Rif Hoceima, Marokko) en Ilounga Pata (Huddersfield Town, Engeland).

Yassin Oukili (Vitesse) en Simon van Duivenbooden (PSV) zijn nog jeugdspeler en hebben al een profcontract getekend. Dat geldt (nog) niet voor Nick Broekhuizen, die deze zomer overstapt van Alphense Boys - waar hij afgelopen seizoen als A-junior met doelpunten beslissend was in menig wedstrijd van het eerste elftal van Alphense Boys - naar de A1 van ADO Den Haag.

Lees ook: Kees Jansma over ambitieus Alphense Boys: goede spelers halen maar geen gekke dingen doen