Oud-voetballer met ruim 250 profwedstrijden maakt comeback als speler in eerste elftal ARC

Foto: Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nick Coster trekt de kicksen weer aan om actief voetballer te worden. De trainer van ARC O23 en individuele- en conditietrainer van Alphense Boys sluit als speler aan bij het eerste elftal van ARC. De 38-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn speelde meer dan 250 wedstrijden in het betaald voetbal namens ADO Den Haag, FC Dordrecht, FC Volendam en RKC Waalwijk. In 2018, na twee jaar bij de amateurs gespeeld te hebben, stopte hij met voetbal.

'Nick Coster, al tijdje gestopt met voetbal, is een verrassende nieuwkomer. Hij is echter nog verschrikkelijk fit en wil er nog een keer voor gaan. Hij is nog te fanatiek om langs de lijn te staan. Prettig om zoveel ervaring en fanatisme te verwelkomen', licht ARC-trainer Mark Evers toe op de website van ARC.

Met het aantrekken van Matt Veerhuis, linksbuiten van CSW, en het verlengen met aanvoerder Derek Prins en clubtopscorer van vorig seizoen Yassin Kaabouni zegt ARC de selectie voor volgend seizoen rond te hebben. Er is nog plek voor hooguit één speler. Lilinho Martins vertrekt naar dit seizoen bij de Racing. Voor langdurig geblesseerde Thomas Lamberts en Calvin Hoogstraten is vooralsnog geen plek in het vlaggenschip.

Diversiteit in kwaliteiten

'Het was zeer lastig deze keer. Veel van onze spelers staan in de belangstelling van andere clubs', verklaart Evers op de clubwebsite over de selectiesamenstelling voor volgend seizoen. 'We hebben geprobeerd, en gelukkig goed gelukt, om een selectie samen te stellen met een voor bijna 80 procent ARC-hart of -achtergrond, waarmee de club waarschijnlijk voor langere tijd voort kan. Daarnaast hebben wij gekeken naar diversiteit in kwaliteiten en minder geselecteerd op alleen maar goede spelers. Ook gekeken naar verschillende leeftijden, jongens die nog meer betrokken willen zijn bij de club en winnaars. Redenen waardoor spelers gelukkig toch blijven of komen zijn: sfeer, vrienden, spelopvatting, twee keer trainen in de week en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op een prima niveau onder goede begeleiding op veel zaken.'

Spelerscarrousel ARC

Nieuw: Nick Coster (was gestopt), Joe van Heusden (RCL), Kenno Kleijn (ARC 2), Donny van der Neut (TAVV), Ronnie de Roode (Voorschoten '97), Matt Veerhuis (CSW).

Nieuw (eigen jeugd): Thijs Spanjer.

Blijven: Neal Arnoldus, Boyd Baatje, Moreno Bruster, Coen van den Hoek, Lars van IJzendoorn, Yassin Kaabouni, Pepijn Kooij, Milan Kuijper, Tjerk Ligtvoet, Niek Ossevoort, Matthijs de Oude, Arjan Ouwendijk, Huib Oversloot, Derek Prins, Luuk Samsom, Jordi Tuithof, Niels de Vogel.

Vertrek: Timo de Graaf (Barendrecht), Lilinho Martins, Luca Tarani (VVSB), Mike van Vliet (stopt).