Over maand uitsluitsel over doorgaan intochten Sinterklaas

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Is er dit jaar een Sinterklaas-intocht? Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) antwoordt in haar maandelijkse interview met Studio Alphen desgevraagd dat ze daar nog geen zinnig woord over kan zeggen. Spies verwacht later deze maand, en anders uiterlijk begin oktober, de verschillende organisatiecomités duidelijkheid te kunnen verschaffen.

'Ik heb begrepen dat de landelijke intocht op televisie met name een digitale intocht gaat zijn. Met de andere burgemeesters in de veiligheidsregio, en de andere burgemeesters in Nederland, gaan we in conclaaf met de verschillende comités hierover', aldus Spies.

Ook - bijvoorbeeld - de carnavalsoptocht in Boskoop (februari 2021) of de 20 van Alphen in Alphen aan den Rijn (maart 2021) kan Spies nog geen toezeggingen doen. 'We weten dat carnaval een van de belangrijkste haarden is geweest, maar we weten ook dat het vaccin er wellicht begin volgend jaar is', zegt Spies daarover. 'Op dit moment zie ik niks gebeuren. Maar op dit moment weten we niet voldoende om een besluit te nemen.'

Het maandelijkse gesprek van burgemeester Spies met Studio Alphen is hieronder te bekijken. Spies gaat onder meer uitgebreid in op het besluit dat de gemeenteraad donderdagavond gaat nemen over de eventuele herbenoeming van Spies als burgemeester van Alphen, maar ook over de actuele situatie rond het coronavirus en het aankomende politieke jaar: gaat de ozb voor inwoners wel of niet omhoog?