Over twee maanden besluit welke dorps- en buurthuizen subsidie krijgen

Foto: Google Street View

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In september neemt het college van burgemeester en wethouders in Alphen aan den Rijn een besluit over welke dorps- en buurthuizen in de gemeente Alphen financieel ondersteund gaan worden. Dat heeft wethouder Kees van Velzen (CDA) dinsdag bekendgemaakt.

Het dorps- en buurthuis van de toekomst moet het kloppend hart worden van en dorp of wijk, is de visie van Van Velzen. 'Concreet betekent dit dat elk dorp of iedere buurt minimaal één centraal en uitnodigend dorps- of buurthuis krijgt. Ieder huis biedt functies en activiteiten die passen bij de wijk of het dorp', aldus Van Velzen. 'Zo kan in de ene wijk behoefte zijn aan activiteiten die de saamhorigheid verbeteren, terwijl in de andere eenzaamheid een aandachtspunt is.'

Uiteindelijk is het komend najaar aan de gemeenteraad om een definitieve keuze te maken in de aan te wijzen dorps- en buurthuizen. Huidige dorps- en buurthuizen die geen aanwijzing krijgen, kunnen blijven bestaan, maar maken geen aanspraak op subsidie.

Lees ook: Voor zomer besluit over 1,5 miljoen euro duurdere ‘MFA’ Zwammerdam