Overleden vrouw gevonden in huis aan Groenoord: twee mannen opgepakt

Geschreven door: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een woning aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn is woensdagochtend een overleden vrouw aangetroffen. Dat meldt de politie woensdagmiddag. Eerder op de dag werden bij het huis twee verdachten opgepakt.

Lang was onduidelijk wat er precies is gebeurd, de politie kon daar eerder op woensdag niet veel over kwijt. Inmiddels is duidelijk dat agenten rond 8.30 uur een melding kregen dat een man zich verward gedroeg. Deze 30-jarige man is aangehouden.

'Het incident leidde naar een woning aan de Groenoord, waar een overleden vrouw is aangetroffen', meldt de politie. In die woning is een 23-jarige man aangehouden. De betrokkenheid van beide verdachten bij het overlijden van de vrouw wordt door de recherche onderzocht. In en rond de woning wordt daarnaast sporenonderzoek gedaan door forensische experts.

'Zag dat hij bloed aan zijn hand had'

Een getuige zag dat een van de arrestanten bloed aan zijn handen had. 'Toen ik kwam aanlopen stond er een man voor het huis te schreeuwen. Ik heb hem gekalmeerd en zag dat hij bloed aan zijn hand had', zegt de getuige tegen Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. De man liep op zijn sokken en was volgens de getuige erg in paniek.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben, die nog niet gesproken hebben met de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.