Overval op Alphens tankstation in opsporingsprogramma Team West

Foto: Politie/Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - Team West, het opsporingsprogramma van mediapartner Omroep West, besteedt dinsdagavond aandacht aan de overval op tankstation Van der Molen op 1 februari. Het tankstation aan de Van Foreestlaan werd die vrijdag rond 19.00 uur overvallen.

Een donker geklede man komt vlak voor sluitingstijd het tankstation binnen rennen. De man loopt door tot achter de toonbank, bedreigt de caissière met een groot vleesmes en zegt dat ze niet op de alarmknop mag drukken. Vervolgens dwingt hij haar om de kassa open te maken. De overvaller verlaat het tankstation vervolgens met een groot geldbedrag.

De eigenaar van het tankstation heeft na de overval besloten om door te gaan als onbemand tankstation. 'Het kan veiliger, maar dat kost heel erg veel geld. En dat geld heb ik niet', legde eigenaar Arthur van der Molen in maart uit. De overval had veel impact op Van der Molen en zijn werknemers.

Signalement

De overvaller is zo'n 1.70 meter lang, rond de 30 jaar oud en heeft een licht getinte huidskleur. De man sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een donkere sjaal met een dunne rode en groene streep die samen een ruit vormden.

Getuigen of mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn op het telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bekijk hieronder het item van Team West: