Padelbanen voor Benthuizer TennisClub: ‘Park compleet en klaar voor de toekomst’

BENTHUIZEN - Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de Benthuizer TennisClub, in samenwerking met de Stichting Sport en Cultuur Benthuizen, besloten heeft om het tennispark uit te breiden met twee padelbanen. Inmiddels zijn deze banen klaar voor gebruik en heeft de tennisclub er een nieuwe sport bijgekregen. 

De uit Mexico voortgekomen racketsport is een wereldwijde rage en is ook in Nederland bij vele tennisverenigingen aan een opmars bezig. Padel is een dynamische sport met elementen van zowel tennis als squash. Voor het spelen van padel is een speciale baan vereist van tien bij twintig meter, met daaromheen glazen wanden en een hekwerk. 

‘Vele maanden is er door de werkgroep padel, de park- en de padelcommissie, het bestuur en de vele betrokken vrijwilligers hard gewerkt om de banen gereed te maken’, aldus de Benthuizer TennisClub. ‘De banen hebben een ondergrond van kunstgras en worden volledig met LED-armaturen verlicht, waardoor de banen praktisch het hele jaar door bespeelbaar zijn. Deze uitbreiding maakt het park compleet en klaar voor de toekomst.’

Clinicweek

Voor een eerste kennismaking met deze sport in opmars organiseert tennis- en padeltrainer Allard Schaap een padel-clinicweek in de week van maandag 29 november tot en met zaterdag 4 december. De benodigde rackets en ballen zijn aanwezig. Daarnaast zijn schoenen verplicht die geschikt zijn voor kunstgras. ‘Deze speciale week is niet alleen voor de eigen leden. Iedereen is welkom’, laat de tennisclub weten.