Parkeercontroleur uitgemaakt voor ‘kankerzwarte’, dader krijgt 16 uur taakstraf

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 8.44 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een parkeercontroleur is op 13 maart 2019 tijdens zijn werk in Alphen aan den Rijn uitgescholden voor 'kankerzwarte'. Hij deed aangifte. Afgelopen vrijdag kreeg de dader zestien uur taakstraf opgelegd door de rechtbank en moet 250 euro schadevergoeding betalen. Dat meldt AD Groene Hart.

Het gebeurde ter hoogte van eethuis Ak-Al in de Alphense Hooftstraat. De parkeerwacht merkte op dat een automobilist geen parkeerkaartje had. 'Ik ga er nu eentje kopen', zei de 26-jarige man uit Leiden toen hij Ak-Al uit kwam lopen. Toen de controleur de man toch op de bon slingerde, ging de automobilist door het lint.

Vijf keer

De parkeercontroleur is Lucien Seymour, een 36-jarige oud-profvoetballer van VVV-Venlo, Excelsior, RBC Roosendaal en het Amerikaanse Dayton Dutch Lions. Hij zegt dat het niet de eerste racistische scheldpartij was.

'Het is me in die paar jaar dat ik in Alphen werkte een keer of vijf overkomen dat mensen mijn huidskleur erbij haalden', zegt Seymour in de krant. 'In 2018 kreeg ik een vuistslag op mijn borst en werd ik zulu-aap genoemd. Toen heb ik ook aangifte gedaan.'

'Ik zat met drie anderen in een groepje controleurs en maar één van ons was blank. Hem scholden ze dan uit voor klootzak, bij ons kwam er ook nogal eens zwarte of neger bij. Daar spraken we over, want we vonden het zo beledigend. Maar er veranderde niks', vervolgt Seymour

Sinds een aantal maanden werkt Seymour als treinconducteur voor de NS. In de rechtbank heeft de man die Seymour uitschold zijn excuses aangeboden. Seymour heeft op zijn beurt de excuses aanvaard.

advertentie advertentie