Parkeerterrein langs Thorbeckestraat in Alphen verdwijnt na deze week

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het tijdelijke parkeerterrein langs de Thorbeckestraat in Alphen aan den Rijn wordt op maandag 10 januari afgesloten. Op die plek moeten nieuwe woningen komen te staan.

Mensen die een bezoek brengen aan deze kant van het Alphense centrum kunnen hun auto parkeren in de parkeergarage bij winkelcentrum De Aarhof. Het terrein langs de Thorbeckestraat wordt later deze maand klaargemaakt voor de bouwwerkzaamheden. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt begonnen met de daadwerkelijke bouw van de woningen.

Het nieuwbouwproject De Kroon van Alphen omvat in totaal 59 woningen, waarvan 11 stadsvilla's en 48 appartementen. Eind 2023 worden de woningen opgeleverd.

Groene parkzone

Zodra de woningen op die plek klaar zijn, wordt er een groene parkzone aangelegd tussen de huizen en de Kromme Aar. 'Ook wordt de Thorbeckestraat tussen de Lijsterlaan en de Vest definitief ingericht', meldt de gemeente. Daarnaast moet het gedeelte van De Vest, rond de in- en uitgang van de parkeergarage van De Aarhof, zijn definitieve inrichting krijgen.