Parkvilla ‘opent’ buitenbioscoop met filmklassiekers

Filmklassieker Grease Foto: Parkvilla

ALPHEN AAN DEN RIJN - Parkvilla heeft vanaf zaterdag 10 september iedere week een maand lang een buitenbios op het achterterras in Park Rijnstroom.

‘Wat is er nu leuker dan onder de sterrenhemel samen genieten van klassiekers, een heerlijke muziekfilm en een Franse komedie in de buitenlucht’, meent Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis. De musicalfilm Grease staat zaterdag 10 september als eerste op het programma, als eerbetoon aan de in augustus overleden actrice Olivia Newton-John. Donderdag 15 september draait Jazz on a Summer’s day, een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Een week later is op donderdag 22 september Breakfast at Tiffany’s met de legendarische Audrey Hepburn aan de beurt en tot slot is zaterdag 1 oktober de komedie Demain tout commence met in de hoofdrol de bekende acteur Omar Sy te zien. De film begint 21.00 uur.

‘Bij slecht weer verhuizen we naar binnen, de film gaat dus altijd door. Voor de koukleumen hebben we dekentjes, maar iedereen mag een eigen plaid meenemen. Zodra de zon ondergaat, kijken de bezoekers naar films op een groot doek die je terugbrengen in de tijd of gewoon om te ontspannen. Ik zou zeggen, een perfect avondje uit om iemand te verrassen.’