Piet Jansen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ALPHEN AAN DEN RIJN - Piet Jansen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jansen ontving zijn koninklijke onderscheiding donderdagmiddag uit handen van burgemeester Liesbeth Spies, tijdens zijn afscheidsbijeenkomst van de Stichting voor Christelijk Onderwijs in Alphen aan den Rijn.

Vanaf 2014 was Jansen voorzitter van het college van bestuur van de stichting. Hij was mede verantwoordelijk voor verschillende fusietrajecten en had een grote rol bij het organiseren van de nieuwbouwlocaties van middelbare scholen in Alphen aan den Rijn. 'Hij is het gezicht voor de drie, thans twee, schoolorganisaties en ook richting de gemeente Alphen aan den Rijn en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap', aldus de gemeente. 

De gehele carrière van Jansen staat in het teken van onderwijs. In 2001 was Jansen initiatiefnemer voor de oprichting van Stichting Perspectief, die bijdraagt aan het in stand houden en bevorderen van christelijk onderwijs in de regio. Sinds 2005 is hij voorzitter van de Stichting tot Behartiging van de Belangen van het Christelijk Onderwijs te Alphen aan den Rijn en omstreken. Vanaf 2006 is hij voorzitter van de Geertruida Stichting, die middelen beschikbaar stelt aan de Nederlands Hervormde Gemeente in Alphen en voor onder andere studiekosten van leerlingen en docenten van SCOPE.

Verder is Jansen in verschillende rollen betrokken (geweest) bij de Commissie van Toezicht van het Samenwerkingsverband VO/VSO Midden-Holland en Rijnstreek, het Steunfonds Christelijk Onderwijs, het Internationaal Verband (IV) en het Intereuropean Commission on Church and School (ICCS).

Salvatorikerk

In 1983 werd Jansen jeugdouderling in de Salvatorikerk en gaf thuis, samen met zijn echtgenote, godsdienstonderwijs aan jongeren. Twee jaar later werd hij voorzitter van de wijkkerkenraad van de Gereformeerde Salvatorikerk, waarbij hij zich heeft geprofileerd tot samenwerking met de in de wijk aanwezige Hervormde Kerkenraad rond de Opstandingskerk.