Piet Zandbergen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Lintjesregen 2019 Foto: Studio Alphen

HAZERSWOUDE-DORP - Piet Zandbergen uit Hazerswoude-Dorp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zandbergen werd zaterdag thuis met het nieuws verrast door burgemeester Liesbeth Spies, die hem het lintje overhandigde.

In 1995 startte de Hazerswoudenaar als vrijwilliger bij de Voetbal- en Atletiekvereniging Hazerswoudse Boys. Samen met andere vrijwilligers was hij bijna dagelijks aanwezig om de vereniging te onderhouden. 'Zo maaide hij het gras, repareerde de doelnetten en alle andere voorkomende werkzaamheden, maar ook draaide hij bardiensten', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn in een bericht.

Van 1954 tot 2018 was Zandbergen lid van de FNV, de huidige afdeling Bouw en Wonen. Al voor 2001 was hij actief voor de woonafdeling Zoeterwoude en vanaf 2001 voor de districtafdeling Leiden en omstreken. 'In deze functies beantwoorde hij vragen van leden, maakte hij leden wegwijs binnen de vakbond en bediende hij hen met activiteiten. Daarnaast is Zandbergen actief geweest als lid van de Busploeg en als actiekaderlid.