Plan voor 57 nieuwe woningen aan Voorweg in Hazerswoude-Dorp

HAZERSWOUDE-DORP - Een bedrijventerrein aan de rand van Hazerswoude-Dorp, aan de Voorweg, wordt herontwikkeld tot woongebied. Het project bestaat uit 57 woningen, waarvan een kwart sociale huurwoningen wordt.

Namens de gemeente Alphen aan den Rijn tekende wethouder Gerard van As de anterieure overeenkomst voor de herontwikkeling. Van Wijnen Haarlemmermeer tekende voor de ontwikkeling en de bouw. Een anterieure overeenkomst wordt in de beginfase van een project gesloten vóór de vaststelling van een bestemmingsplan.

In overleg met de gemeente werkt Van Wijnen Haarlemmermeer het bestemmingsplan en bouwplan verder uit.

Gevarieerde buurt

In het nieuwbouwproject komen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen waardoor het een gevarieerde buurt wordt. De wijk ligt in een groen gebied en er komt veel groen in de nieuwe wijk. Van As: 'De woningbehoefte in onze gemeente is groot. Ik ben verheugd dat we straks weer ongeveer 57 nieuwe en duurzame woningen kunnen toevoegen aan ons woningaanbod.'

Participatieproces

Omwonenden en geïnteresseerden kunnen meedenken over de invulling van het project. Het participatieproces start voor de zomer op. De data van de participatiebijeenkomsten communiceert de gemeente later. Directe omwonenden krijgen een uitnodiging in de brievenbus.