Gepubliceerd op 19 Maart 2020 om 13.14 uur

Studio Quarantaine 19 maart: muziek maken, PLUS Verheul en Hulpvandichtbij.com

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Iedere werkdag zendt Studio Alphen tussen 11.00 en 13.00 uur het radioprogramma Studio Quarantaine uit. Dagelijks worden de laatste actualiteiten doorgenomen, hoor je interviews en reportages over bijzondere initiatieven, proberen we mensen met elkaar te verbinden en draaien we verzoekplaatjes.

In de uitzending van donderdag 19 maart riep Ageeth van Weeren muzikanten op om muziek te maken onder de balkons van ouderen en zorginstellingen. 'Een lach doet veel en een liedje dat mensen mee kunnen zingen, dat doet ook veel. Het zijn de kleine dingen die het leven toch leuk maken', zegt Van Weeren in het radioprogramma.

De PLUS-supermarkt in Benthuizen heeft verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk te beperken. Zo kunnen klanten, voordat ze de supermarkt betreden, hun handen wassen. 'Op die manier proberen we onze klanten maar ook onze medewerkers zoveel mogelijk te beschermen', zegt Adriaan Verheul, eigenaar van de supermarkt.

Anne den Hartog uit Alphen aan den Rijn is de website www.hulpvandichtbij.com gestart. 'Wij merkten dat zoveel mensen bereid zijn om te helpen, maar het is best wel moeilijk om een plek te vinden waar je kunt helpen. Dus wij proberen mensen vooral te koppelen aan elkaar', zegt Den Hartog. Inmiddels hebben zeventig mensen zich opgegeven om anderen te helpen. Zo zijn er mensen die boodschappen willen doen, willen oppassen of medicijnen willen ophalen.

Mike Mourits, verslaggever bij Studio Alphen, neemt in de uitzendingen dagelijks het coronanieuws uit Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem door.

Terugluisteren

Onderaan dit artikel kun je de interviews uit de uitzending van donderdag 19 maart terugluisteren. Heb jij een bijzonder initiatief die je onder de aandacht wil brengen op de radio of wil je juist een verzoeknummer aanvragen? Mail dan naar redactie@studioalphen.nl of bel op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur naar 0172-515153.

advertentie
 
advertentie