Poging straatroof bij station in Alphen aan den Rijn, politie zoekt getuigen

Foto: Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - Woensdagavond hebben twee jongens geprobeerd om een andere jongen te beroven bij het station in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer wist te voorkomen dat er iets werd buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Rond 18.15 uur stapte de jongen uit de bus bij het treinstation. Hij werd ter hoogte van de Oranjestraat door twee personen in zijn rug aangevallen. 'De verdachten duwden en trokken wat aan het slachtoffer en vroegen hem zijn schoenen en tas af te geven', meldt de politie. 'Er ontstond een worsteling waarbij een van de verdachten op de grond viel.'

Het slachtoffer rende op dat moment hard weg en is de avondwinkel aan de Prins Bernhardlaan in gevlucht. 'De beide verdachten zijn nog achter hem aangerend maar zijn daarna uit het zicht verdwenen.'

Jonge verdachten

De verdachten zijn twee jongens van rond de 18 jaar oud. Eén van de verdachten is blank en heeft zwart haar. Hij droeg een capuchon met ogen, rode voetbalbroek met logo, zwarte schoenen en zwarte sokken. De andere verdachte is ook blank en heeft blond haar. Deze verdachte droeg een legergroene jas of poncho.

Mensen die iets hebben gezien of meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.