Politie vindt grote hoeveelheid harddrugs in Koudekerk: vijf verdachten opgepakt

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De politie heeft een grote hoeveelheid harddrugs gevonden in een loods aan de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn. Vijf verdachten zijn opgepakt in de zaak.

De handel in verdovende middelen is in de afgelopen maanden onderzocht door de politie. Op dinsdag 28 december werd er door agenten een inval gedaan in de loods. 'Daar troffen zij meerdere voertuigen aan. In een van de voertuigen waren in verborgen ruimtes verdovende middelen verstopt', meldt de politie dinsdag. Het is onduidelijk hoeveel drugs er is aangetroffen.

De voertuigen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Vier mannen die aanwezig waren in de loods zijn aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in verdovende middelen en voorbereidende handelingen in het produceren van drugs. Het gaat om twee mannen uit Den Haag van 32 en 49 jaar, een 47-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 45-jarige man uit Dordrecht.

Op maandagochtend 10 januari is in een woning in Nootdorp een vijfde verdachte in het onderzoek aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Delft. Alle verdachten zitten nog vast en worden deze week voorgeleid, waarbij de rechter-commissaris zal beslissen of ze langer vast blijven zitten.