Politie zette wapenstokken in bij brand in Ter Aar

Foto: Wouter Kikstra

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft bij de brand in Ter Aar wapenstokken gebruikt om het publiek op afstand te houden. Een agent vertelde aan een verslaggever van Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, dat omstanders in de buurt van de brand probeerden te komen en er wapenstokken moesten worden ingezet om hen op afstand te houden. Daarnaast zijn ook drie ME-busjes opgeroepen om de situatie onder controle te houden en de brandweer vrij baan te geven.

Volgens de brandweer heeft de enorme toeloop van mensen ertoe geleid dat een deel van de brand maar moeilijk te blussen was. 'Daardoor hebben we niet kunnen voorkomen dat de brand naar andere bedrijven is overgeslagen', vertelt de woordvoerder. De brandweer heeft de hele nacht geblust en rond 6.30 uur kwam het bericht dat de brand onder controle is. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

De politie wilde voorkomen dat het publiek extra toestroomde, daar waren de ME-busjes voor nodig. Agenten hebben daarnaast de wapenstokken getrokken. Het is tot zo ver nog onduidelijk of de ME-busjes ook daadwerkelijk zijn ingezet.