Popkoor Pur Sang neemt met concert afscheid van oprichter en dirigent Ibo van Ingen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Popkoor Pur Sang, een koor van de Nieuwe Alphense MuziekSchool, zwaait zaterdag 25 maart haar dirigent Ibo van Ingen uit met een avondvullend concert. 

Al meer dan 25 jaar is Ibo van Ingen de grote inspirator van dit koor met dertig enthousiaste zangers. Pur Sang is het koor dat de dirigent, 26 jaar geleden in 1996, oprichtte. Daarnaast is hij dirigent van de Alphense koren Alphense Goldies, Simply The Best en het koor 50 Tinten Grijs in Hazerswoude-Dorp. Ook is hij al meer dan veertig jaar als piano- en zangdocent verbonden aan de Nieuwe Alphense Muziekschool. 

Nu hij met pensioen gaat, nemen zijn koorleden van Pur Sang en het publiek met een muzikale gala-avond in de Maranathakerk afscheid van hun dirigent. Popkoor Pur Sang zingt met de band After Hours Live een scala aan pop- en musicalnummers. Er is een selectie gemaakt van de hoogtepunten uit al die jaren van samen zingen en muziek maken.

Van klassiekers tot hits van nu

Naast nummers uit ‘60 en ‘70 van ABBA, Crosby, Stills & Nash en Stevie Wonder zingt het koor eigentijdse hits van Blöf, Hozier en Robbie Williams. Ook musicalmuziek krijgt ruime aandacht met het zingen van prachtige nummers uit Les Miserables.

Het concert A Night at the Gala begint 20.00 uur, de zaal opent 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren via pursangalphen@gmail.com.