Prachtige omhaal en schot in kruising bezorgen BSC ‘68 winst op Zwammerdam

BENTHUIZEN/ZWAMMERDAM - Aladin Ezzaki is de naam. De voorzet komt van Mike van der Reijden en met een fraaie omhaal zet hij BSC '68 op een 1-0 voorsprong tegen Zwammerdam. De Benthuizenaren, die vlak daarvoor al de leiding leken te nemen maar vanwege het hinderen van de keeper het doelpunt van Remco Bor afgekeurd zagen worden, hadden eigenlijk niet zoveel aanspraak op de voordeel. Er werd veel balverlies geleden en Zwammerdam, dat de bovenliggende partij was, wist - zoals wel vaker dit seizoen - zichzelf niet te belonen door de kansen af te maken.

Aan het begin van de tweede helft kwam Damme alsnog langzij. Mike Goedraad treuzelde met het wegschieten van de bal en Rogillio Swaalep tekende voor de 1-1. Tien minuten later deponeerde Ezzaki de bal in de kruising en was het 2-1. Martijn Poort kreeg nog een goede kans op de 3-1, maar schoot tegen de paal. Nadat Zwammerdam twee kansen op de gelijkmaker miste haalde Jeroen van Dorp (Zwammerdam) een doorgebroken speler van BSC '68 neer en kreeg rood. Damme blijft met vijf punten elfde staan in de 3e Klasse A, BSC '68 komt op drie en staat dertiende.

Scoreverloop BSC '68 - Zwammerdam 2-1 (1-0): 1-0 Aladin Ezzaki, 1-1 Rogillio Swaalep, 2-1 Aladin Ezzaki.

Hieronder kun je de interviews met Kenneth Soechit en Lody Dijkhuizen (beiden BSC '68) bekijken en het interview met Jack Harmsen (Zwammerdam) terugluisteren: