Prikbus van GGD in Hazerswoude-Rijndijk krijgt een nieuwe plek

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De prikbus van GGD Hollands Midden is vanaf donderdag 7 oktober op een nieuwe plek in Hazerswoude-Rijndijk te vinden. Vanaf dan staat de bus iedere donderdag voor de Da Costasingel 1-2.

Sinds 16 september staat er iedere week een prikbus aan het Frederik van Eedenplein, maar die locatie gaat dus veranderen. Ook in andere plaatsen binnen de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er prikbussen te vinden. Zo staat er iedere zondag tussen 11.00 en 17.00 een prikbus aan het Westpark in Boskoop.

Vanaf vrijdag 1 oktober staat er een iedere vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur een prikbus bij zalencentrum De Bron in Alphen aan den Rijn, op de parkeerplaats bij de ingang. Ook naast snackbar Ouderwets Sam Sam, bij de Rijnstreekhal, komt een prikbus te staan. Daar is de GGD iedere zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur aanwezig.

Vooral jongeren gevaccineerd

Volgens GGD Hollands Midden laten vooral jongeren zich vaccineren tegen het coronavirus in de prikbussen. 'Het gaat dan om jongeren die zijn geboren tussen 1990 en 2009', meldt de gezondheidsdienst. 'Het overgrote deel van de bezoekers woont in de gemeente waar de bus staat. Toch zien we ook inwoners uit omliggende gemeenten en andere delen van het land. Mogelijk zijn zij in de buurt vanwege werk of een vakantie.'

Lees ook: Test- en priklocatie GGD worden samengevoegd in Alphen aan den Rijn